Over Elektrische fietsen


 Van een fiets voor ouderen naar een fiets voor iedereen!


Het komt niet vaak voor dat de ouderen de early-adopters zijn van een nieuw product. Bij de elektrische fiets is dit wel het geval. De generatie 60 plus was de target groep voor de elektrische fiets fabrikanten, maar momenteel worden er al vele elektrische fietsen gemaakt voor scholieren. Het gemak van de elektrische fiets is zo groot, dat vele consumenten hier graag gebruik van willen maken.


Wat is een elektrische fiets?


Een elektrische fiets is een tweewieler die naast het gewone fietsen, extra elektrische ondersteuning biedt. De motor en de accu zorgen ervoor dat deze ondersteuning wordt opgewekt en overgebracht. De elektrische fiets is populairder dan ooit en het is een ideale aankoop voor iedereen die tijdens het fietsen een extra zetje in de rug wil. Handig wanneer je bijvoorbeeld op de fiets naar het werk wil en niet moe wilt aankomen. Of wanneer je de buitenwereld op een gemakkelijke manier op fiets wilt ontdekken. Ook het vervoeren van je kinderen zal veel gemakkelijker gaan met de trapondersteuning die de elektrische fietsen bieden. Met een elektrische fiets (elektrische herenfiets, elektrische damesfiets of elektrische fiets met lage instap) zul je nog vaker gebruik maken van de fiets. Ook voor ritten waar je nu nog de auto voor zou gebruiken.


Elektrische fiets, ebike, e bike of e-bike?


Eigenlijk gebruikt iedereen de termen elektrische fiets en e-bike door elkaar. Er komen ook nog eens verschillende manieren van spellen voor: ebike, e bike en e-bike. E-bikes zijn gewoon een synoniem voor dit type fiets met trapondersteuning. De term e-bike heeft natuurlijk wel een wat modernere uitstraling en getuigt van wat meer lef. Maak je vooral geen zorgen over deze verschillende benamingen: iedereen begrijpt waar het over gaat als je het over een e-bike hebt. Een belangrijk feit hierbij is dat de fiets legaal is in Nederland.


Cityblitz en haar Elektrische fietsen


De techniek van de elektrische motor heeft Cityblitz al in haar bezit. Deze ontwikkeling heeft Cityblitz doorontwikkeld naar de Elektrische fiets. De fiets is wederom gebaseerd op betrouwbaarheid, gemakt en comfort. Op dit moment zijn er drie modellen beschikbaar; een stadsfiets voor man en vrouw en een mountainbike. De kwaliteit van de fietsen is zeer hoog. Zo wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige compartimenten zoals de Shinamo versnellingen en remmen van het met Tektro. Daarbij is de accu semi geïntegreerd, zodat deze eenvoudig op te laden is. Uiteraard zijn de accu’s van onze fietsen voorzien hoogwaardig slot.